SALAD NICOISE

25-06-2025

Franskmændene siger, at man ikke skal servere flere slags fisk i en salade nicoise, men jeg synes, at denne salat bare bliver 3 gange bedre med hele 3 slags lækre fisk på brættet. Min salade nicoise byder på bæredygtig stangfisket tunfilet, sardiner fra Portugal og en ansjosmayo med de lækreste ansjoser fra Biscayen.

(Frokost til 4 personer)

INGREDIENS TIL SALADE NICOISE

INGREDIENS TIL ANSJOSMAYO

  • 6 ansjosfiletter fra Grøndals
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk fint revet parmesan
  • Salt og peber
  • 2 dl solsikkeolie

FREMGANGMETODE

Salade Nicose

Skær surdejsbrødet i ultratynde skiver og rist skiverne hårdt på brødristeren.

Kog æggene i 7 minutter. Køl af, pil og halvér.

Nip de grønne bønner og kog i let saltet vand i et par minutter og afkøl.

Skyl hjertesalat og peberfrugt og skær grøntsagerne i aflange både.

Rens radiserne og skær dem i halve.

Arranger alle ingredienserne på et stort skærebræt og læg evt. oliven ogkapers i små skåle, som kan stå på brættet.

Ansjosmayo

Pisk æggeblommer med de øvrige ingredienser undtagen solsikkeolien. Pisk derefter solsikkeolien i i en tynd stråle lidt efter lidt. Jeg får det bedste resultat, når jeg bruger en stavblender til at piske mayoen. Hæld ansjosmayoen i en lille skål og server hele salaten på ét stort bræt.

velbekomme