SALAD NICOISE
Franskmændene siger, at man ikke skal servere flere slags fisk i en salade nicoise, men jeg synes, at denne salat bare bliver 3 gange bedre med hele 3 slags lækre fisk på brættet. Min salade nicoise byder på bæredygtig stangfisket tunfilet, sardiner fra Portugal og en ansjosmayo med de lækreste ansjoser fra Biscayen.
(Frokost til 4 personer)
INGREDIENS TIL SALADE NICOISE
- 1 dåse Grøndals tunfilet i økologisk olivenolie.
- 1 dåse Grøndals sardiner
- 4 æg
- 1 hjertesalat
- 150 g haricot verts
- 1 bundt radiser, hvis årstiden tillader - ellers kan de erstattes med evt. glaskål
- 1 grøn peberfrugt
- 80 g kalamata oliven
- 80 g store kapers med stilk
- Tyndt skåret surdejsbrød
INGREDIENS TIL ANSJOSMAYO
- 6 ansjosfiletter fra Grøndals
- 2 æggeblommer
- 1/2 fed hvidløg
- 1 spsk dijonsennep
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk fint revet parmesan
- Salt og peber
- 2 dl solsikkeolie
FREMGANGMETODE
Salade Nicose
Skær surdejsbrødet i ultratynde skiver og rist skiverne hårdt på brødristeren.
Kog æggene i 7 minutter. Køl af, pil og halvér.
Nip de grønne bønner og kog i let saltet vand i et par minutter og afkøl.
Skyl hjertesalat og peberfrugt og skær grøntsagerne i aflange både.
Rens radiserne og skær dem i halve.
Arranger alle ingredienserne på et stort skærebræt og læg evt. oliven ogkapers i små skåle, som kan stå på brættet.
Ansjosmayo
Pisk æggeblommer med de øvrige ingredienser undtagen solsikkeolien. Pisk derefter solsikkeolien i i en tynd stråle lidt efter lidt. Jeg får det bedste resultat, når jeg bruger en stavblender til at piske mayoen. Hæld ansjosmayoen i en lille skål og server hele salaten på ét stort bræt.
velbekomme