Røgede brislinger i olivenolie
De originale røgede brislinger Velsmagende røgede brislinger i olivenolie, der sende tankerne til højtbelagt smørrebrød med røget sild på solskinsøen. Brislingen er en sildefisk af arten spratus spratus og mest kendt er fisken som brislinger på dåse, produceret på traditionel vis i Riga. Den røgfyldte umami og de sunde fedtsyrer som brislingerne præsenterer, er en særlig karakteristisk prisvenlig spise i østeuropa af Riga Gold. Selvom brislinger hovedsageligt indgår som industrifisk, i produktionen af fiskemel, er brislingen en ædelspise. Den er blandt andet meget kendt, som en halvkonserves, under betegnelsen 'benfri sild' som oftest anvendes på en wienerschnitzel som 'en dreng' med kapers, peberrod og citron. Det gode håndværk giver brislingerne en fyldig og delikat smag og en vidunderlig konsistens, og fiskens høje kvalitet er perfekt bevaret i glassene. Både konsistens, smag og udseendet er i højsædet, og den milde olivenolie giver de røgede brislinger plads til at folde sig helt ud.
39,00 DKK
Yderligere information
Fakta Fisk: Brisling, spratus spratus Indhold: Brisling (spratus spratus), olivenolie og salt. Geografi: Nordlige Atlanterhav, Riga Nettovægt: Nettovægt 100 gr. drænet vægt 85 gr. Holdbarhed: +2 år fra købsdato Opbevaring: Tør mellem 5 C og 24 C Fangstmetode: Naturskånsom Pelagisk (midtvands) trawl med specialdesignet net fra mindre fartøjer.